ADOF-model

Het ADOF-model, ontwikkeld in 1997 door Huizingh, is een model dat ontwikkeld is om de effectiviteit van een website te meten. Het ADOF-model heeft betrekking op vier factoren: Accessibility, Design, Offer en Fulfilment. Deze factoren hebben een filterende werking voor een website, per factor kan een bezoeker afhaken waardoor de effectiviteit en het succes van de website minder wordt.

Accessibility

Met accessibility wordt de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de website bedoeld. Voor Muck BV geld dat wanneer een mogelijke klant via Google naar ‘Groene bouw’, ‘Duurzaam bouwen’, ‘Groen bouwen’, ‘Muck’ en ‘bouwbedrijf Hattem’ zoekt, de website van Muck BV bovenaan komt te staan. Daarnaast zijn er meerdere domeinnamen aangeschaft om de bereikbaarheid te verbeteren. De domeinnamen ‘www.muck.nl’, ‘www.muck-bv.nl’, en ‘www.muckbv.nl’ zijn aangeschaft. Wanneer de klant deze sites wil bezoeken wordt deze verwezen naar de huidige website.

Design

Bij deze factor wordt er gekeken naar de vormgeving en uiterlijk van de website. Deze wordt geregeld door de tactische afdeling. De afdeling zorgt ervoor dat de website naar behoren werkt en tevens zijn deze verantwoordelijk voor de opmaak en vormgeving.

Offer

Onder deze factor wordt het aanbod op de website verstaan. Op de website van Muck BV wordt veel informatie gegeven over het bedrijf zelf. Daarnaast worden klanten binnen de webapp voorzien van de planning van het bouwproject, de huidige stand van het bouwproject en de gegevens van de werknemers. Verder staan er op de website nog contactgegevens van Muck BV vermeld en is het mogelijk om via de site een afspraak te plannen. Prijzen geven is niet mogelijk, er zal eerst een offerte moeten worden opgesteld om zo de prijs te bepalen.

Fulfilment

 “Fulfilment heeft betrekking op het langetermijn succes van de website. Een site kan mooie beloftes of producten aanbieden, maar als daar in de praktijk niet aan voldaan kan worden, zullen klanten niet meer terugkeren.”

Bij Muck BV staat de klant voorop. Het doel van de webapp is dan ook de klant alle inzicht geven in het bouwproject. Het is belangrijk dat de klant weet wat er gaat gebeuren en wat de tussenstand is van het project. Het is belangrijk dat de klant weet wat deze van de website kan verwachten. Er wordt een handleiding meegegeven aan de klant na het accepteren van de order. Deze wordt tegelijkertijd met de inloggegevens meegegeven. Daarnaast is het ook belangrijk om nieuwe bezoekers van de website van informatie te voorzien op de website. Het moet makkelijk zijn voor de klant om een afspraak te maken met Muck BV. Tot slot is het ook nog mogelijk voor de klant om de werknemer te beoordelen. Op basis van de beoordeling kan Muck BV de werknemer evalueren en wellicht dezelfde klant in de toekomst toerekenen aan de desbetreffende werknemer.

Hieronder is het ADOF-model van Muck BV te zien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb